Sunday, February 17, 2008

Otelimizde, her ay bir kişiye kura ile 7-8 kitaptan oluşan hediye paketi ve varsa şehir tiyatrolarından bir bilet versek mesela?
Bu paketteki kitaplar; dünya klasiklerinden bir roman,kişisel gelişim kitaplarından bir tane,Türk romancılarının bir kitabı,teksas & tommiks (ciddiyim) ve son dönemlerde çok satan kitaplardan birkaçı olabilir.
Devam edelim, otel yemekhanelerinde ,memorandum veya diğer ilanlar için kullanılan board a bu ay verilecek kitapları ve tiyatro oyununu yazıp bir ay boyunca orada kalmasını sağlayalım.
Gün geçtikçe,yemek esnasındaki konuşmaların birkaç dakikası bu konuya ayrılmaya başlayacaktır.Üniversite mezunundan, ilkokul mezununa hiç farketmez, konu herkesin ilgisini çekecektir.
Unutmamak lazım ki personel her zaman saygı duyacağı bir yönetim ve sistem arar, eğer bunu bulamaz ise dedikodusunu yapmaya, eleştirmeye başlar .Personelin otel hakkında olumlu şeyler konuşmasını sağlamak için kitap,tiyatro çok sağlam kanallardır. Personel buna saygı duyar .(zaman ile okuma alışkanlığı da gelişecektir ki , asıl mesaj budur)

No comments: