Tuesday, December 30, 2008

2009

Geçtiğimiz günlerde turizm bakanlığının tanıtma bütçesi açıklandı. Ciddi oranlarda kesintiye gidilmiş.Bu harcamaların neredeyse tamamı yurtdışında yapılıyor.Yani dolar ya da euro olarak ödeniyor.Bakanlık hala ''dolar yükseldi o yüzden oldu,aslında kesinti yok'' diyor ama sonuçta 2009 yılında, daha az sayıda yerde ,daha kısa sürelerle tanıtım yapılacak.Önemli olan bu.
Az para ile daha verimli çalışmalar yapılma olasılığı tabi ki var. Mesela İnternet kanalı ile yapılan bir kampanya , gerçekten vurucu ve akılda kalıcı ,yaratıcı bir kampanya ..v s
Bahsettiğim çalışmaları 2009 yılında görme olasılığımız biraz düşük gibi.Neresinden tutarsanız tutun; bütçenin kesilmesi;tasarruf yapmak adına, Altın yumurtlayan tavuğa ucuz yem vermek gibi birşey!!

İnternetin kullanımı ile ilgili olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim ,bakanlığın ''goturkey'' projesi gerçekten dikkate değer bir çalışma.
Sadece 4 dil seçeneğinin olması eksiklik ,eminim yakında dil seçenekleri artacaktır.
İnternet dayalı bütün görevler aslında özel sektöre ait.Her sene kataloglara onbinlerce dolar harcayan 5 yıldızlı oteller, web sitelerine ise 1500 dolar harcıyorlar .İnternet pazarı ile ilgili bütçe zaten yok. 2010 yılında bunun değişeceğini umut ediyorum.


Herkese mutlu yıllar !!!

No comments: